O Nama Metode rada Organizacija Planovi Standardi Linkovi Kontakt Novosti
Stranica je u fazi izrade, neki od podataka trenutno nisu dostupni! Zahvaljujemo na strpljenju.

ODELJENJE ZA ISPITIVANJE HRANE ZA ŽIVOTINJE

U okviru Sektora za laboratorijska ispitivanja nalazi se Odeljenje za ispitivanje hrane za životinje kojim rukovodi vet.spec.mikrobiolog. Ovo odeljenje radi na ispitivanju mikrobiološke i mikotoksikološke ispravnosti sirovina (komponenti) i gotovih krmnih smeša za sve vrste i kategorije životinja.

 

Šef odeljenja za ispitivanje hrane za životinje

VETERINAR SPECIJALISTA

Dr Milica Ilic vet.spec.

VETERINARSKI TEHNIČAR

Petrović Đ Milica vet.tehničar

Biografija

Detaljnije...

Mikrobiološko ispitivanje se vrši prema važećim zakonskim propisima a po akreditovanim metodama.

Kontrolom hrane za životinje, započinje kontrola primarne proizvodnje. Od kvaliteta i mikrobiološke ispravnosti hrane, zavisiće i zdravlje životinja. Nepravilnom ishranom životinja, unošenjem štetnih materija, koje se duže zadržavaju i akumuliraju u tkivima i organima, dobijamo sirovinu, koja se koristi za proizvodnju hrane za ljude.

Od zdravstveno neispravne sirovine dobije se i zdravstveno neispravna hrana za ljude. Na taj način se zatvara negativan lanac ishrane. Da bi smo mogli na vreme da reagujemo, u smislu prekidanja „negativnog lanca ishrane“, obaveza je proizvođača hrane za životinje i prerađivača da vrši sistematsku kontrolu. Time se štiti zdravlje životinja a indirektno i zdravlje ljudi.

 

design by Anthill.co.rs